tisdag 31 augusti 2010

helsinkidust 28/8 2010

resan mot helsinki finland gick bra. hela familjen var ruskigt trötta men det fanns ändå gott om aktiviteter för barn och m kunde leka med sin nyfunna vän lilly i bollhavet samt njuta av utsikten mot stockholms skärgård.
m och jag hade några duster, testingen är på max nu, och jag är en barnrumpa utan tålamod. hela resan gick i alla fall i barnens tecken med ett besök på sea life osv. sista lördagskvällen fick vi ändå en utskällning som visste var den tog. en märkbart berusad kvinna lullade fram till oss när vi avnjöt en öl UTANFÖR karaokerummet med barnen sovandes i vagnen. klockan var väl en 24 men barnen somnade i vagnen ganska sent, kanske 22-23.. hon förklarade i alla fall för oss att vi var totalt ansvarslösa som tog med barnen på en kryssning och det här verkligen inte var ett ställe lämpat för barn. jag var tyst för hon talade främst till mannen och han verkade ha läget under kontroll. han sa i lugn ton typ - det är ingen fara med dom, dom sover gott i vagnen. lämnade väl övrig information därhän eftersom han inte kände något behov av att förklara sig för en vilt främmande tjej med många öl under fossingarna. önskade dock i efterhand att jag gjort just detta för minuterna efter lämnade vi allt och gick till hytten, med en förstörd sistakväll i bagaget.

jag och o hade alltså i förhand sagt att om barnen somnade i vagnen skulle vi göra en minidate mot slutet av kvällen, bara avnjuta nån öl och jag ville gärna sjunga en låt på karaoken. vi satt och bara myste, pussades och pratade och inväntade om jag skulle få sjunga någon låt till innan vi skulle stoppa mossa i och lägga oss.
vi hade hela tiden hållit oss en bit ifrån den knökfulla skaran och anlänt till styrdansen med barnen i hörselskydd.

våran vardag är att under barnens hela vakna tid, dvs från 7 på morgonen till ca 21 på kvällen, ge dom så mycket energi och kärlek som vi bara klarar av. i samma stund som man blev förälder och speciellt nu med en 2-åring och en 4-månaders så har man lärt sig att inte döma föräldrar när man inte har all fakta. missförstå mig rätt, jag FÖRSTÅR att man inte ger ljuva blickar åt ett par som sitter med en varsin öl utanför ett dansgolv på en vikingline-båt med en barnvagn. ser säkert förjävligt ut! men fråga gärna hellre vad vi gör där, eller fråga om vi är fulla, fråga om allt okej? men håll inte något utlägg om våran olämplighet som föräldrar och förutsätt inte att vi är där av samma anledning som alla andra, dvs. för att supa oss redlösa under 2 dygn och missa möjligheten att se en utav europas vackraste städer ihop med våra barn.

en förälders hjärta är så lätt sårat, håll in era taggar och öppna upp för positiva orsaker.
nästa gång är det du som sitter där utanför karaokerummet på vikingline och försöker stjäla en minut av kärlek och 2 minuter av elton john.

dagens uppåttjack: Travie McCoy