torsdag 12 juni 2014

Fan

Tröttsamt trött. Ledsamt less. Stressad. Utmattad. Glad. Ångestlig obotlig inplastad glas. Urlycklig älskelig irriterad,  avvaktande uppsägande levande död. Trevande sävlig, surskrev, jävlig. Jag.

JAG är ovanligt irriterad idag.
Irriterad på att allt måste mätas i pengar.
Ordet "gynnsam" smutsar ner. Jämställdheten måste beskrivas i gynnsamma termer för att locka män. De ska mutas med godis, som barn. Tassa på tå och dela ut priser när de är duktiga. För så duktiga är de, när de ser kvinnor som jämlikar.

"Gynnsam" som i gynnsamma invandrare. Som har människovärde först när de bidrar. De som gynnar vår kassa. De som flyr från storm och möter storm. 

Hatet. Kvinnan på delfinariet. - Fattar dom ingenting? Jävla idioter!! Dom sitter i trappen. Det är trångt. - Är ni dumma i huvudet??!! Man får inte sitta där! Jävla idioter. Så är dom. Sonen i knäet, full av förväntan. Mannen bredvid med kameran redo. Men hon vill hata. Personalen förklarar. Alla är glada. Alla förstår. Men hon vill hata. I örat på pojken. - Jag vill inte brinna inne pga er! Dom ställer sig upp. Dom står och vill titta. Men hon vill hata. För hon vill inte brinna. Vid en pool i delfinariet. Där människor är glada. Och personalen gör sitt jobb. Hon lär pojken att hata, där han skulle få skratta. Bland människor och förväntan. I ett delfinarium på zoo. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar